Program


Bolgár György: Ingmar és Woody

Bolgár György: Ingmar és Woody

Igen, a darab Ingmar Bergmann és Woody Allen találkozásáról (sőt: találkozásairól) szól! Woody csodálattal bámulta Ingmar munkásságát, és nagyon szeretett volna vele találkozni. Bergmann azonban egy viking törzsfőnök nyerseségével utasított el minden felé irányuló érdeklődést. Liv Ulmann segítségével mégis sikerült New Yorkban összehozni egy találkozót.

A végkifejlet siralmas volt: a XX. század két rendezőóriása teljes szótlanságban töltött el háromnegyed órát. Bergmann nem akart, Allen nem mert megszólalni.

A darab természetesen nem erről a néma negyvenöt percről szól. Bolgárt az a képtelenség érdekelte: vajon hogyan és miről lenne képes beszélgetni a Skandináv Szörny és a saját gátlásaiban tobzódó amerikai kis zsidó. A megoldás kézenfekvő. Ezt a két, minden tulajdonságában különböző, korszakos zsenit ugyanaz a két dolog érdekelte a világban: a NŐK és a HALÁL. Ezt a két, mindenkit érdeklő témát bontja ki meghökkentő szellemességgel, rengeteg humorral a szerző. És persze ott vannak a nők is: a csodálatos Liv Ulmann, és Woody botrányos körülmények között elvett felesége: Soon-Yi….

Szereposztás:
Ingmar Bergman........................... Lukáts Andor
Woody Allen.................................. Bánki Gergely
Liv Ullmann................................... Györgyi Anna
Soon-Yi, Woody felesége.............. Farkas Petra
Björn, fiatal filmes.......................... Ponty Tamás

Díszlet, jelmez: Húros Annamária
Hang, fény: Gergely Simon
A rendező munkatársa: Varsányi Szabolcs
RENDEZTE: Vas-Zoltán Iván